Olgica Simunić

Olgica

 

Rođena u Kragujevcu 1964.

Ne zna za reč nacionalizam. Ne razume je.

Dobra žena poganoga jezika. Nije luda, al' nije ni normalna.

Nije vernik, nije ni ateista.

Svoja jeste, pa kako god.


Kolumne

 • Ko je to?

  Ko je to?

  Autor: Olgica Simunić Ove žene koje nemaju još pedeset, ne treba ni da čitaju ovo! One su još uvek u onom o-ruk fazonu, kada misle da eto, samo još malo, pa će sve doći na svoje... a onda, eh, onda će biti sve divno. Samo da još ispeglam sto tona […]-- Pročitaj više »
 • Crtice iz života – Šalter

  Crtice iz života – Šalter

  Crtice iz života - Šalter Autor: Olgica Simunić Nosi stari šinjel, skoro do zemlje, prljavu garderobu, muške patike, mnogo veće. I ošišana je, onako, skroz... nekako. Gladna dođe, ništa ne kaže, uzme hranu i ode. Ja ne znam odakle dolazi, ne govori nikad ništa. Ne znam ni da li priča. […]-- Pročitaj više »
 • Crtice iz života – Tu

  Crtice iz života – Tu

  Crtice iz života - Tu Autor: Olgica Simunić Postoji jedan deo zelene pijace, gde Cigani rasprostru cirade na asfalt, i tu svako jutro, revnosno i profesionalno poslažu polovnu robu. I tako svaki dan. Uporno. Od toga žive. Tu ima svega. I tu uvek volim da dođem, da pogledam to blago […]-- Pročitaj više »
 • Crtice iz života – Nepravda

  Crtice iz života – Nepravda

  Crtice iz života - Nepravda Autor: Olgica Simunić Hoda velikim koracima, da stigne oca. Zacrveneli mu se obraščići, znoj mu curi niz slepoočnice, trčkara da uhvati ritam. Napokon ga hvata za ruku, ali se ne žali. Otac žuri, pomislio bi čovek, poleteće. Žurim i ja. Nekako, shvatam da žurimo na […]-- Pročitaj više »
 • Crtice iz života – Predaja

  Crtice iz života – Predaja

  Crtice iz života - Predaja Autor: Olgica Simunić I tako su prolazili dani. I godine. Po navici je vec dugo sve radila. Svakim danom su joj ruke bile sve teže, telo je gledala kao da je tuđe. Deca su rasla, stolovi su postavljani, raspremani, i svake godine se slavila krsna […]-- Pročitaj više »
 • Crtice iz života – Ljubav je…

  Crtice iz života – Ljubav je…

  Crtice iz života - Ljubav je... Autor: Olgica Simunić Sad ću da vam objasnim sta je ljubav! Ljubav se ne kaže, ona se uradi. Danas ispred Urgentnog, sve same muke, i ja među njima. Počeli odmori, doktora malo, sestre nadrkane, kažu, šta, zub? Ma ajte molim vas, ovde imamo tako […]-- Pročitaj više »
 • Crtice iz života – Emilija

  Crtice iz života – Emilija

  Crtice iz života - Emilija Autor: Olgica Simunić Oduvek je bila lepa. Divlja, onako, nedostižna. Odrasle smo zajedno, bile nerazdvojne, pravile gluposti. Nismo nikad lagale jedna drugu. Majka joj je bila stalno tužna. Nesrećna, toga se sećam. I mog vrpoljenja pred njom, kad god je trebalo da sačekam Emiliju dok […]-- Pročitaj više »
Podeli tekst
Podeli
Podeli