Nebojša Čehranov


 Nebojša Čehranov

Glave

 

 

zovem se Nebojša Čehranov. sve u vezi sa mnom je jednostavno: pre svega sam otac. iza toga sam pesnik. sve drugo je nekako izbledelo i skoro da nije vredno spomena.


 

Kolumne

 • Prst u oko mrežnom marketingu

  Prst u oko mrežnom marketingu

  prst u oko mrežnom marketinguAutor: Nebojša Čehranovuzmu ti brata i naprave od njega jaga. polako dođe dan da te on uvuče u igranku. pod geslom ako želiš da uspeš , moraš pomoći drugima da uspeju. levo, desno i ti postaneš blizak faraonu. bolje lažeš od pola piramide. držiš predavanja diljem šara i […]--Pročitaj više »
 • Moraš li baš sve da uprskaš?

  Moraš li baš sve da uprskaš?

  moraš li baš sve da uprskaš?Autor: Nebojša Čehranov  da oskrnaviš? da svuda, pa i tamo gde ne treba, lažeš. kako je moguće da ti, takva, bar jednom u životu ne pomisliš, hej, daj da sve bude u redu. da nikome ne bude glupo i neprijatno. da tvoj , neverovatni smisao za […]--Pročitaj više »
 • Obožavanje

  Obožavanje

  obožavanjeAutor: Nebojša Čehranov  ide žena ulicom i zviždi. majke mi. a nije luda. to jedino. sve ostalo obilno. smeh, dominacija, pa držanje terce i sveg ostalog gde sam bio nesiguran i tanak. na sitno se znojila. ja sam to sa obožavanjem ljubio. upisivao sam njen miris u neizbrisivost svoje linije života. […]--Pročitaj više »
 • Opravdanje

  Opravdanje

  opravdanjeautor: Nebojša Čehranov  pišem da se sklonim. od raznih kabadahija. od raznih zašto. od raznih kopirača. od groznih možda. pišući, satkao sam šator. on prokišnjava, kad je oluje previše. ali voda koja tu pretekne je nekako zdrava. smeška se. pamti. i vrati. u mom skloništu nema nasilja. nema glupih vakcina. iz mojih crnih […]--Pročitaj više »
 • Kod klimtovog poljupca

  Kod klimtovog poljupca

  kod klimtovog poljupcaAutor: Nebojša Čehranov  gledam u ovu ženu. vidi se da ume da pokaže svoja osećanja. ali šta vredi kad je jača od njega. jedino da im zamenim uloge pa posle da slažem, kako to inače svi slikari rade. vidi, vidi kako ona već zna da stane i pre nego […]--Pročitaj više »
 • Ljudi

  Ljudi

  ljudiAutor: Nebojša Čehranov       gde su lastečak sam ih i ja imao na terasii u ovo doba godine su naročito aktivnea sad ih nemani jedne jedine lasteuopšte niko više ni ne leti na jug previše je bodljikave žice na putunebo je prazno gde li su pticeone pravei kakav nam to znak šalju nema ihda ih […]--Pročitaj više »
 • Magie noire

  Magie noire

  magie noireAutor: Nebojša Čehranov  sve moje fotografije vrište za iskrenošću. naročito one, koje nikada nisam kliknuo. one, koje mi ti nisi dala da snimim. eto vidiš, da ih sada imam, ne bi mi ovoliko bilo hladno. ako ništa drugo, gledao bi' u njih, svakako plakao i bilo bi mi toplije. sećaš […]--Pročitaj više »
 • Zgarište

  Zgarište

  zgarišteAutor: Nebojša Čehranov jeste, ja sam jedan od onih srećnika, koji su pobegli na vreme iz srbije. pljunuo na sve i poneo to malo obrazovanja i tatinu ušteđevinu. mučio se mučio i infiltrirao u novi dom. počeo aktivno da prolepšavam poglede i plaže u čistom svetu. da da, ovde je sve […]--Pročitaj više »
 • Osmi januare, popuši mi ga

  Osmi januare, popuši mi ga

  osmi januare, popuši mi gaAutor: Nebojša Čehranovtek sad vidim koliko je sranje na mojoj mentalnoj mapi. kao bila nova godina pa se nije videlo da nam najveći magarci uvaljuju zečije uši. svuda okolo i svuda daleko nafta duplo pojeftinila, ali zato kod nas u rangu sa zlatom. hrana nam skuplja […]--Pročitaj više »
 • Deda mraz se davi

  Deda mraz se davi

  deda mraz se daviAutor: Nebojša Čehranov šta ćemo sadnemam pojmarazmišljao sam da pokušam da im objasnimda deda mraz ne postojinemoj molim tenemoj to molim temogu i palačinke bez jajaali nemoj deda mraza da diraš ali šta da radimo bez paketića snači ćemo se nekako ali kakosve smo stukli na popravku mašine za veša i […]--Pročitaj više »
 • Beograde

  Beograde

  beogradeAutor Nebojša Čehranovbeograde,verovatno te volimjedinošto se više ne sećam baš zbog čegaali biće valjda zatošto smo zajedno omatorili na isti načinoparali se nezakrpljivoi trajno mostovi su nam obojicina pogrešnim mestimaa skupa se skrivamo iza muzikepetkom uveče na kolarcugde sa raznim dragim ispranim facamatiho sisamo svilene bombonezaostale kao jedini luksuzu ovom moru […]--Pročitaj više »
 • zbitoglavci

  zbitoglavci

  Zbitoglavci  autor: Nebojša Čehranov   u susret godišnjice smrti mog i tvog dede:  osnabrück – rana zima. čuli bi se vagner i valkira, ali ja ne dam da se čuju u ovoj priči. ko ih jebe. umesto njih, tri debela nemca, zalizana i mirišljava, u kooperaciji sa deset ljutih vučjaka,  sprovode […]--Pročitaj više »
Podeli tekst
Podeli
Podeli