Nataša Spasojević

Natasa

Mali "štreber" koji voli da je sve egzaktno i u najboljem redu,

a opet ceo život  živi po totalno nesređenim državama...

Valjda je to balans!

Sama se selim iz države u državu,

pokušavam upoznati i razumeti novu kulturu,

učim nove jezike i pišem kada sam pod stresom.

Pozdrav iz Maroka!


 

Kolumne

 • O ljubavi i drugim demonima

  O ljubavi i drugim demonima

  Autor: Nataša Spasojević Te hladne, decembarske večeri sneg je počeo polako da pada na grad. Bilo je vraški hladno i neobično vetrovito, kao da su se okolna brda pomakla u stranu dozvolivši vetru i pahuljama da zaplešu ledeni valcer. Vani nije bilo sveta, tek poneki pogrbljeni prolaznik i četvoro putnika […]--Pročitaj više »
 • Proleće na Atlantiku

  Proleće na Atlantiku

  Proleće na Atlantiku Autor: Nataša Spasojević Nikada nisam volela proleće na okeanu. Vreme se menja iz sata u sat, trebate imati dve presvlake kada idete na posao i, gle čuda, fali još jedna. Ako ste malo osetljivijeg zdravlja, telo vam je „polomljeno“ a ni nesanica nije redak slučaj. Kao i […]--Pročitaj više »
 • Kristinina priča

  Kristinina priča

  Kristinina priča Autor: Nataša Spasojević -Zašto niste otišli zauvek? -Nisam imala hrabrosti, sa dubokim uzdahom i tugom u očima će Kristin dok sipa četvrtu šolju kafe iz malog termosa pored fotelje. Stara, crvena šolja sa razbijenom ručkom je podseća na domovinu preko Atlantika, i kofer pun sreće i nade koji […]--Pročitaj više »
 • Braon čizme

  Braon čizme

  Braon čizmeAutor: Nataša SpasojevićCrvene čizmice za čardaš, ili privlačenje muške pažnje u hladnim, zimskim noćima. Duboke i tople za sneg, gumene za kišu ili ribarenje - ovisno od osobnih preferencija. Kratke za kasnu jesen, duboke za zimu... i, ne daj Bože, pletene za leto! Ali dobro, o ukusima se ne […]--Pročitaj više »
 • Veruj u Boga ali veži kamilu

  Veruj u Boga ali veži kamilu

  Veruj u Boga ali veži kamiluAutor: Nataša Spasojević„Žena je dar od Boga, draga moja! U našoj religiji i kulturi o njoj se govori s posebnom pažnjom, stoji na pijedastalu kao istinski stub društva i civilizacije. Vi rađate i muško i žensko, vi osećate ono što mi nismo u stanju. Zaista, […]--Pročitaj više »
 • Naizgled sretna ljubavna priča

  Naizgled sretna ljubavna priča

  Naizgled sretna ljubavna pričaAutor: Nataša SpasojevićEva je veselo igrala u kuhinji kada je oko ponoći umoran stigao s poslovnog puta. Nije ga videla, leđima okrenuta, laganim i elegantnim koracima igrala je valcer verovatno zamišljajući da umesto listova zelene salate i malog kuhinjskog noža u rukama dodiruje partnera za igru. Lagana […]--Pročitaj više »
 • Dobrodošli u arapsku domovinu

  Dobrodošli u arapsku domovinu

  Dobrodošli u arapsku domovinuAutor: Nataša SpasojevićArapska domovina... taj čudesni, mistični svet čije se 22 države i isto toliko kultura prostiru preko dva kontinenta, vekovima inspiriše i opčinjava svojim mirisima, tradicijama, istorijom i kontradiktornostima. Od istoka prema zapadu, od Omana do Maroka sa Egiptom kao centralnom državom i ujedno tačkom razdvajanja […]--Pročitaj više »
 • Ajša – mrtva žena

  Ajša – mrtva žena

  Ajša - mrtva ženaAutor: Nataša Spasojević- Asselamy 3aleykom, a banat! Kideyrin? Lebess 3elykom? (Mir sa vama, cure! Kako ste? Je li sve u redu?), vrištim sa vrata dok upadam kao uragan u stan drugaricine mame.- We 3aleykoma selam, a benty! (Mir i sa tobom, kćeri), odgovara mi kroz smeh dok […]--Pročitaj više »
 • Putovanje vozom Kazablanka – Tandžer

  Putovanje vozom Kazablanka – Tandžer

  Putovanje vozom Kazablanka – Tandžer Autor : Nataša Spasojević - Koju kartu da nam uzmem? - Povratnu! Druga klasa je u redu, putovala sam tako u Fes nedavno, govorim u jednom dahu dok pokušavam naći drugu belu čarapu. Mada, ne bi mi bio prvi put da otputujem u rasparenim, ionako se […]--Pročitaj više »
Podeli tekst
Podeli
Podeli