Milovan Subotić

MilovanMilovan Subotić

Sloven, belac, slobodni (i horoskopski) strelac. Godine nizao kao perle, po zadnjem popisu negde „na pola puta“. Žao mu konja. Ni pola tol’ko loš, k’o što kruže glasine. Otac dvema malim devojčicama, suprug jednoj velikoj. Poseduje lakmus koji nepogrešivo detektuje prisustvo lažnog moraliste u blizini. Završio sve škole koje su mu se našle na putu, najviše ponosan na životnu. Kad je skoncentrisan i fokusiran, odaje utisak normalnog čoveka.

Odrastao u šumi, socijalizuje se, sa većim i manjim uspehom, već 26 godina.


Kolumne

 • MUŠKARCI U TRI KOLONE (STUDIJA SLUČAJA – SRBIJA)

  MUŠKARCI U TRI KOLONE (STUDIJA SLUČAJA – SRBIJA)

  MUŠKARCI U TRI KOLONE (STUDIJA SLUČAJA – SRBIJA)Autor: Milovan Subotić- Tata ... a šta je to muškarac?- To je sine neko ko je jak, ko pazi, voli i brine o svojoj porodici .- Tata , pa to je super ... hoću i ja da budem muškarac kao mama!HomoseksualciProsto rečeno, muškarci […]--Pročitaj više »
 • DEKLARATIVNO

  DEKLARATIVNO

  DEKLARATIVNO Autor: Milovan Subotić „Mi bismo u Evropsku Uniju, ali pod našim uslovima“, rečenica je koju je svojevremeno izgovorila tadašnja direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Milica Delević, koja je zaslužila i mesto u delu najave za „Kažiprst“, sada već upokojenog Radija B92. I zaista, kao što postoje slike […]--Pročitaj više »
 • Zanimanje – navijač

  Zanimanje – navijač

  Zanimanje – navijač Autor: Milovan Subotić Beograd, 30. maj 1991. Naplatna rampa na ulasku u Beograd. Dan topao, sparan. Autobus kome je klimatizacija bila daleki futur, prepun isparenja od alkohola i oslobođenosti od obuće, nastavlja prema tvrđavi. Kalemegdan – „Cvijeta Zuzorić“. Odavde smo pošli pre dva dana. Pošli po san. […]--Pročitaj više »
 • Čovek sa mesecom u očima

  Čovek sa mesecom u očima

  Čovek sa mesecom u očimaAutor: Milovan Subotić,,Spasen je taj prvi pogođeni, a svi su drugi večni taoci košmara...” Kad sam k' znanju primio ideju naše re(d)akcije, da jednu od „šara“ naših posvetimo godišnjici bombardovanja zemlje nam (države, lokaliteta, placa...), zazvučalo mi je kao lepa ideja. Ideja kažem, a onda praznina, dilema...Ne, […]--Pročitaj više »
 • ŽENA JE ŽENI VUK

  ŽENA JE ŽENI VUK

  ŽENA JE ŽENI VUKAutor: Milovan SubotićNedavno sam imao priliku da učestvujem na jednoj konferenciji koja je imala rodni kontekst. Osetio sam priliku da kao neko ko rodnu senzitivnost živi ceo život, zavirim i u konkretne aktivnosti  boraca (i borkinja) za ženska ljudska prava, te da osetim kako pulsira akademska javnost […]--Pročitaj više »
 • ALFA (M)ORAL

  ALFA (M)ORAL

  ALFA (M)ORALAutor: Milovan Subotić„Prokleta kurva, daje svima, samo meni ne.“(Najfrekventnija rečenica prosečnog srpskog jebača)Nisam pisac, ne umem da pišem i, što je možda još bitnije, lenj sam. Pišem uglavnom kad sam isprovociran, u nekim „akutnim“ fazama. Nikad od mene hroničnog piskarala. I tako, već zabrinut što  neko vreme ne uspevam […]--Pročitaj više »
 • U DOBRU SE NE PO(D)NESI!

  U DOBRU SE NE PO(D)NESI!

  U DOBRU SE NE PO(D)NESI!Autor: Milovan SubotićLeto 2000-te, Beograd. Srbija vida rane od ,,nepravedne i ničim izazvane NATO agresije”, zemlja ima nejveći svetski rast ekonomije u odnosu na prošlu godinu, presecaju se vrpce, obnavljaju fabrike, feniks otresa pepeo i samo što ne uzleti. ,,Da idem ja na izbore pre vremena, […]--Pročitaj više »
 • NOVA GODINA U PET KOLONA

  NOVA GODINA U PET KOLONA

  NOVA GODINA U PET KOLONAAutor: Milovan SubotićOvaj put se nećemo deliti prema dočeku koji za suštinu ima prilošku odredbu za mesto: dočekivači po trgovima, planinama, klubovima, kućnim zabavama. Dočekivači su ovaj put „ukolonjeni“ u odnosu prema najluđoj noći i očekivanjima od iste, pa da počnemo:Kolona 1 (SrbINi):Pa, šta ako je […]--Pročitaj više »
 • DA SAM JA NEKO

  DA SAM JA NEKO

  DA SAM JA NEKOAutor: Milovan SubotićKvazimoralni čistunci caruju Srbistanom i to nije pojava od juče, ipak čini se da je nekad akutna bolest nakon svoje hronične potvrde, konačno metastazirala. Kult čistote, kao retrogradna aždaja koja spaljuje sve pred sobom, najbolje je opisana u jedinoj pravoj filozofskoj knjizi napisanoj na srpskom […]--Pročitaj više »
 • Poligraf(i)ja

  Poligraf(i)ja

  POLIGRAF(I)JAAutor: Milovan Subotić“Ponekad ćete jasnije prodreti u čoveka koji laže negoli u onoga koji kaže istinu. Istina, kao i svetlost, zaslepljuje. Laž je naprotiv, poput lepog sumraka u kojem se ističe svaki predmet.”                                    […]--Pročitaj više »
 • Nemojte, ljudi, k’o boga vas molim!

  Nemojte, ljudi, k’o boga vas molim!

  NEMOJTE LJUDI, K’O BOGA VAS MOLIM!Autor: Milovan Subotić“Nije u redu da islamski ekstremizam nazivaš ‘islamistički’. Zar to nije pominjanje islama u najnegativnijem kontekstu? Uostalom, ako postoji ‘islamistički’, zašto onda ne postoji i neki takav termin vezan za hrišćanstvo, tačnije pravoslavlje?”Ovim rečima, naravno preko posrednika (hrabro, kako drugačije), obratio mi se […]--Pročitaj više »
 • Zašto nas izbegavate?

  Zašto nas izbegavate?

  ZAŠTO NAS IZBEGAVATE!autor teksta: Milovan SubotićDa počnemo “konfekcijski”…“Pripadnici specijalnih jedinica vojske i policije održali su danas na Novom Beogradu antiterorističku vežbu "Štit" za koju je premijer Srbije rekao da je pokazala kako će brz i efikasan biti odgovor države na eventualne terorističke pretnje. Učesnici ove jako komplikovane vežbe pokazali su izuzetnu […]--Pročitaj više »
Podeli tekst
Podeli
Podeli