Miljan Paunović

Miljan P. FotoOpčinjen sam pravdom, i ne podnosim ništa što je u suprotnosti sa istom, a s obzirom na to gde živim, u Srbiji, znači teško živim, pravda je "tamo negde". Pisanjem bežim od surove stvarnosti (na koju ukazujem) i pokušavam da doprinesem promenama u svesti pre svega građana, mada to teško ide. Dobro je da nisam jedini u tome, što me raduje. Ne odustajem. Završio sam neke razne visoke škole, ali kome je to uopšte bitno. Nisam kupio diplome i titule, tako da je beznačajno.
Drago mi je da sam deo ovog jakog tima, pa, čitamo se...


 

Kolumne

 • Rodi me majko poznatog!

  Rodi me majko poznatog!

  Rodi me majko poznatog!Autor: Miljan PaunovićDanas se ne biraju sredstva kako bi se došlo do slave, do toga da osoba postane poznata, pa makar to bilo stečeno i na negativnoj osnovi, važno je da se bude u centru pažnje. To je u našoj Srbiji veoma vidljivo, svedoci smo da se […]--Pročitaj više »
 • Nije lako biti čovek

  Nije lako biti čovek

  Nije lako biti čovekAutor: Miljan PaunovićPostali smo ugrožena vrsta od samih sebe. Toliko je teško danas biti čovek, da su potrebni nadljudski napori da bi se ta uloga dobijena rođenjem ostvarila. Jer ako ste čovek, vaš život postaje na neki način ugrožen. Hajmo da se podsetimo šta je čovek. U sociologiji […]--Pročitaj više »
 • Superegoistični heroji i “savet babe”

  Superegoistični heroji i “savet babe”

  Superegoistični heroji i “savet babe”Autor: Miljan PaunovićVreme u kome živimo spada u ona “teška”, i svedoci smo da se svakodnevno događaju razne drame po celom svetu – ubistva, teroristički napadi, sejanje straha, mržnje, i kada bih nastavio da nabrajam ne bi to moglo da stane u 700 reči (koliko optimalno […]--Pročitaj više »
 • Polnim organima do ekstra hita

  Polnim organima do ekstra hita

  Polnim organima do ekstra hitaAutor: Miljan PaunovićNakon petooktobarskih promena i smene vlasti 2000. godine, očekivalo se da će nova (demokratska) vlast uticati i na estradnu scenu Srbije. Od tada do danas, ne samo da se ništa nije promenilo, već je ekspanzija tubo folka postala još veća i masovnija.Atak na televiziju […]--Pročitaj više »
 • Kraljica turbo folka, dijamanti i pištolji

  Kraljica turbo folka, dijamanti i pištolji

  Kraljica turbo folka, dijamanti i pištolji Autor: Miljan PaunovićZačetnicima turbo folka na ovim prostorima mogli bi da se smatraju Saša Popović i Lepa Brena. Sve je počelo sredinom osamdesetih godina prošlog veka sa grupom "Lepa Brena i Slatki greh". Ovaj prvenstveno narodnjački bend ostvario je nezapamćen uspeh širom sveta i […]--Pročitaj više »
 • Rebro za poneti

  Rebro za poneti

  Rebro za ponetiAutor: Miljan PaunovićSudeći prema pojedinim osobama koje milione dolara bacaju na raznorazne „popravke“ na telu, prednosti plastične hirurgije su se očigledno otrgle kontorli. Pojedini klijenti besmislenim korekcijama svesno rizikuju svoj život, zarad instant slave i novca.  Neku noć šaltam programe po TV-u i naletim na emisiju koja se […]--Pročitaj više »
 • Lažni život na društvenim mrežama

  Lažni život na društvenim mrežama

  Lažni život na društvenim mrežama Autor: Miljan PaunovićPre par dana dok sam čat-ovao sa jednom mojom  fejsbuk drugaricom, saznam da pojedinici na ovoj društvenoj mreži imaju po pet, šest lažnih profila, osim onog pravog. Iznenadim se, jer ,,poznajem“ te ljude preko FB i mislim to je to, kad ono imaju […]--Pročitaj više »
 • Olimpijada, medalje i proroci

  Olimpijada, medalje i proroci

  Olimpijada, medalje i prorociAutor: Miljan PaunovićUnapred osvojena medalja je nešto najgore što se može staviti sportisti oko vrata. Postoji hiljadu razloga ili možda samo jedan, ali jak, zbog kog potencijalni osvajač odličja nije zablistao tog dana, u tom trenutkuU toku su 31. letnje Olimpijske igre u Riju, koje za srpski […]--Pročitaj više »
 • Protesti i mediji

  Protesti i mediji

  Protesti i medijiAutor: Miljan PaunovićDa se razumemo, u Srbiji se „kuka“ već 26 godina unazad, tako da protesti, pobune, najave istih ništa novo. Možda da smo kao ljudi malo složniji, sve to nam ne bi ni bilo potrebno, nego bismo živeli i potpuno bi bilo nevažno „ko je iz koje […]--Pročitaj više »
 • Zadužbine u Srbiji (II deo)

  Zadužbine u Srbiji (II deo)

  Zadužbine u Srbiji (II deo)Autor: Miljan PaunovićDobrotvori su nam ostavili imanja, novac, kuće i na taj način pokazali da im je bitan razvoj društva i svetla budućnost države i građana nakon njihove smrti. Dali su nam zadužbine stare 100 i više godina koje odolevaju vremenuJoš jedan veliki beogradski trgovac iz […]--Pročitaj više »
 • Zadužbine u Srbiji (I deo)

  Zadužbine u Srbiji (I deo)

  Zadužbine u Srbiji (I deo)Dobročinitelji velikog srcaAutor: Miljan PaunovićVekovima unazad srpski vladari, javne ličnosti, imućni građani nakon svoje smrti, ali i za života, ostavljali su u amanet narodu svoje kuće, zgrade, fondove – zadužbine. Te značajne ljude iz naše istorije zovemo zadužbinarima, ali i dobrotvorima ili dobročiniteljima.Prošetali smo Beogradom, i […]--Pročitaj više »
 • Lov na lokator

  Lov na lokator

  Lov na lokatorAutor: Miljan PaunovićBombardovanje SRJ 1999. godine zateklo me u Zaječaru, gradu gde sam rođen i u kome sam živeo 24 godine. Specijalni zadatak koji sam dobio jedne noći tokom bombardovanja, ostaće urezan u moje pamćenje do kraja života…Taman sam fino odslužio vojsku, pustiše me iz iste decembra 1998. […]--Pročitaj više »
 • Bez mozga među zvezde

  Bez mozga među zvezde

  Bez mozga među zvezde  Autor: Miljan PaunovićRecept za uspeh u Srbiji uopšte nije težak, što ste veći bolid, lakše je. Pre par dana to nam je pokazala i Sandra Meduza, koja je „zapalila“ društvene mreže. Očigledno da je i njen mozak spaljenNećemo da se vređamo, ali dokle više sa promocijom […]--Pročitaj više »
 • Pesma farmovizije

  Pesma farmovizije

  Pesma farmovizijeAutor: Miljan PaunovićOnako nenadano, prošle subote na televiziji „od 150 dinara uz struju mesečno“, predstavljena nam je Sanja Vučić, pevačica iz Kruševca, koja će braniti boje Srbije na pesmi Evrovizije u maju mesecu u Stokholmu. A šta će posle toga, na Farmu?Vučić. Ne nije premijer. Ali sigurno kada se […]--Pročitaj više »
 • Vređaj me nežno

  Vređaj me nežno

  Vređaj me nežnoAutor: Miljan PaunovićProstakluk za građane Srbije nije ništa novo. Uvrede su skoro pa normalna pojava, a oni koji najčešće vređaju su po pravilu intelektualni idioti i snobovi. Tragično u svakom slučaju Godinama unazad sam svedok, što na svojoj koži, a što iz primera mojih prijatelja, da je vređanje […]--Pročitaj više »
 • Na more za sve pare “u prvom minutu”

  Na more za sve pare “u prvom minutu”

  Na more za sve pare “u prvom minutu” Autor: Miljan Paunović Onaj ko kaže da mu se ne ide na letovanje, da se razumemo, laže! Ali, kako na “all inclusive” odmor sa prosečnom – realnom srpskom platom od 250 evra? Odmah ću vam reći, teško!Počevši od Nove godine, turističke agencije se utrkuju […]--Pročitaj više »
 • Švaler

  Švaler

  ŠvalerAutor: Miljan PaunovićProblemi u Srbiji se gomilaju, iz dana u dan, ništa novo, nekako smo navikli. Ipak, „ima nade“, posebno dok se u prvi plan stavljaju vesti sa Farme, iz Granda i dok se čeka na „comeback“ nekih ličnosti koje dve rečenice ne umeju da sklope kako treba.Pre jedno nedelju […]--Pročitaj više »
 • Sedma sila kao mit

  Sedma sila kao mit

  Sedma sila kao mitAutor: Miljan PaunovićMoć medija je ogromna i neprocenjiva, zbog toga se većina vladara trudi da utiče na medije ili da ima lično sredstvo javnog informisanjaDržava nikako ne može da bude pravna ukoliko nema nezavisno sudstvo, vojsku, policiju i medije ( zbog toga i postoji podela vlasti na […]--Pročitaj više »
 • Bolji život sa 500 eura

  Bolji život sa 500 eura

  Bolji život sa 500 evraAutor: Miljan PaunovićProšao je i prvi mesec u ovoj 2016. godini, i prema obećanjima onih koji upravljaju ovom državom, građani Srbije trebalo bi da žive bolje. Ne, ne da gledaju reprizu "Boljeg života", već da lično, napokon, počnu da živeDok čekamo bolji život (trebalo bi uskoro […]--Pročitaj više »
 • Učiteljski kurs za roditelje

  Učiteljski kurs za roditelje

  Zašto bi školstvo, obrazovanje bilo zdravo, kvalitetno, kada to uopšte ne mora da bude, jer lakše je vladati nepismenima i neproduhovljenim nego inteligentnim građanima.  Već godinama unazad slušamo priče kako nam je školstvo staromodno, kako se učitelji, nastavnici i profesori kao pijan plota drže jednog te istog gradiva. Iz Ministarstva […]--Pročitaj više »
Podeli tekst
Podeli
Podeli