Ceca Avakumović

IMG 20140430 132143Sebe smatram smešnom iliti duhovitom. Rođena sam u januaru 1977 godine. Živim sa porodicom u Beogradu, na periferiji, u ravnici kraj maloga rita, tačna lokacija Borča. Volim da pišem pesme, da čitam skoro sve i svašta, da pevam, Partibrejkerse, muziku generalno, filmove i da svaštarim.
Objavljivala sam priče i pesme.
Ne bih vas više zadržavala.


 

Kolumne

 • Čiji grad? Naš grad

  Čiji grad? Naš grad

  Autor: Ceca Avakumović Krenule lubenice i ispod slika lubenice na pijaci, videh na Tviteru. Leto je, iako je Korona u vazduhu, plućima, leto je iako je u Srbiji. Uspeo bostan ove godine, ide život, sve raste, buja i dozreva. Dozrelo srce u lubenice, a srce ko srce, najsladje kad nesmetano […]--Pročitaj više »
 • Običan dan

  Običan dan

  Običan danAutor: Ceca Stanković AvakumovićTog jutra je došao kući kao i obično. Subotnje jutro, posle  još jednog izlaska. Nikako se nije mogao setiti gde je bio te noći, verovatno svirka i alkohol, uobičajeno veče petkom.  Ili ne baš sasvim uobičajeno. Ipak, bio je miran, rasterećen, ali nešto je treperilo ispod. […]--Pročitaj više »
 • Priznanje krivice

  Priznanje krivice

  Priznanje kriviceAutor: Ceca Stanković AvakumovićPod pretnjom smrću pišem ove redove. U glavu mi je uperen revolver, sasvim sam onemoćao, ali svaka mi je misao jasna. Ruka mi drhti, a kolena klecaju. Ne znam da li sam levak ili dešnjak, ali pokušavam pisati što jednostavnije, ovo priznanje, kako ne bih pao […]--Pročitaj više »
 • Živa sam, šta ćeš sada?

  Živa sam, šta ćeš sada?

  Živa sam, šta ćeš sada?Autor: Ceca Stanković AvakumovićNakotiše se kao gamad, seju strah, strahodršci, vrhovna i ultimativna vlast, što ne zna šta je čast. Oni vlast drže i duše nam prže. Masters of the universe, gospodari života i smrti. Oni su stvorili ovaj strah, koji se u naš zajednički pretvorio, […]--Pročitaj više »
 • Šta se tebi dopada!?

  Šta se tebi dopada!?

  Šta se tebi dopada!?Autor: Ceca Stanković AvakumovićKoga zabole šta se tebi dopada? Ne pišem zbog tebe, nego zbog sebe. Da li zaista misliš da mi je važno tvoje mišljenje, dok sediš kod kuće i beskrajno smišljaš zavere, dokoni čoveče. Oddokoni se. Pronađi neku tačku i zagledaj se u nju, i […]--Pročitaj više »
 • Dragi prijatelju!

  Dragi prijatelju!

  Dragi prijatelju!Autor: Ceca Stanković  AvakumovićEvo, reših da ti se javim na ovaj staromodni način, jer ne znam da li iko više piše ili makar kuca pisma na mašini. Možda se nekome omakne neko ljubavno, znaš ono, drhtavom rukom pisano, sa mrljama od suza i krvi i još pride sealed with […]--Pročitaj više »
 • Oslobodi se

  Oslobodi se

  Oslobodi seAutor: Ceca Stanković AvakumovićIzbaci iz sebe, sve što te koči, sputava, što ti lomi krila, i ne dozvoljava ti da poletiš. Pokidaj lance predrasuda i straha, ne pokušavaj stalno da preduprediš život, on ti neće dati još mnogo šansi. Nemaš previše vremena, ali nije sve izgubljeno. Nada umire kada […]--Pročitaj više »
 • Ne znam ko si ti, ali znam ko sam ja

  Ne znam ko si ti, ali znam ko sam ja

  Ne znam ko si ti, ali znam ko sam jaAutor: Ceca Stanković AvakumovićMislili ste da ćete me lako prevariti, pa ,,neće da može''. ,,Ovaca ima za šišanje koliko hoćete, ali ja nisam ta ovca. Da se ispravim, nisam vaša ovca“ -  reče im. „Ali, gospodine, molim vas, pa ne možete […]--Pročitaj više »
 • Krv je još uvek crvena

  Krv je još uvek crvena

  Krv je još uvek crvena Autor: Ceca Stanković AvakumovićKeve ti?! Ma, nacerite se slobodno, ali ispod te nacerene face, krv vam je još uvek crvena. I ne morate da puštate sebi krv da biste proverili da li je još uvek crvena. Ili eventualno da proverite da li ste živi. To vam […]--Pročitaj više »
 • Hej, čoveče!

  Hej, čoveče!

  Hej, čoveče! Autor: Ceca Stanković Avakumović  Kada pogneš glavu pred nepravdom kakvomTi sve manje čovek ćeš biti.Kad oči sklopiš pred istinom takvom,od sebe sama nećeš se moći skriti. Jesi li čovek ili zver obična?Ima li u tebi ljudskosti malo?Čemu će ti glava biti slična,kada ti mozak uraste u salo. Hej, čoveče!Ti za sebe […]--Pročitaj više »
 • Dajte ‘leba!

  Dajte ‘leba!

  Dajte 'leba!Autor: Ceca Stanković Avakumović   Ma dajte vi meni hleba, ne trebaju meni knjige, neka ih đaci čitaju, intelektualci, estradne zvezde, zvezdice, i ostale trice, neka iščitavaju laka filozofska štiva, sve te ljubavne romane, u letnjim mesecima najbolje pašu dokonim babama i tinejdžerkama umesto lektire, umesto nekog tamo Ive, Meše, Peše […]--Pročitaj više »
 • Ovca

  Ovca

  Pa nisam ja budala, ako i jesam ovca, i to veoma ambiciozna ovca. Ja ne pasem kao što pasu ostali iz stada, jer trava zeleno raste i na nekom drugom mestu. Imam slobodu izbora da pasem gde hoću i kada hoću, mozak još uvek radi za mene, a i za […]--Pročitaj više »
Podeli tekst