Aleksandar Bećić

Aleksandar BećićAleksandar Bećić rođen je pre više od 50 godina u Čačku, gradu na Zapadnoj Moravi. Školovao se u rodnom
gradu i Sarajevu za novinara. U tom poslu je već 31 godinu. Živi u Mladenovcu.
Do danas je objavio dva romana ("Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim"), zbirku
pesama (“Pisma Starom Gospodinu") i tri drame ("Telefonsko ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših").
Njegove pesme objavljene su i u zborniku "Nova mladenovačka poezija", a kratka priča “Kutije” u regionalnoj
multimedijalnoj zbirci "Noć".


Kolumne

 • Bez dvostrukih standarda, molim!

  Bez dvostrukih standarda, molim!

  Autor: Aleksandar Bećić Da li se grozite nasilja u porodici? Nasilja nad ženama, decom? Suvišno pitanje za svakoga ko želi da ga smatraju normalnim, civilizovanim bićem, modernih shvatanja. Udariti bilo koga nije “in”. Promovisati nasilje, takođe, nije “in”. Valjda se zato digla sva halabuka oko neke tamo opskurne pesme koja […]Pročitaj više »
 • Aritmija

  Aritmija

  Autor: Aleksandar Bećić U životu gospodina A nije bilo ničega neobičnog. Naprotiv. Moglo bi se čak reći da je on prilično bezidejno trošio svoje vreme do konačnog izdisaja. Gospodin A živeo je već deset godina u varoši M, predgrađu najveće metropole u tom delu kontinenta. Ako se to uopšte može […]Pročitaj više »
 • (Ne)istinita pesma

  (Ne)istinita pesma

  (NE)ISTINITA PESMA Autor: Aleksandar Bećić Mrtav sam. Mora da sam mrtav. Nema drugog objašnjenja. Mrtav sam odavno. Samo mi je dugo trebalo da to priznam. Sebi. Vi to odavno znate. Zato mi se ne javljate na ulici Kada svakog jutra prođem pored vas I pozdravim onako kako su me nekad […]Pročitaj više »
 • STAND UP

  STAND UP

  STAND UP Autor: Aleksandar Bećić „Izgubio sam posao“, rekao je čim je ušao na vrata svog stana. U ustima je još uvek nosio gorčinu što je posle gotovo dve decenije pomeren s mesta na kom je želeo da dočeka penziju i zamenjen jednim od onih „mladih lavova“, što su prelazili […]Pročitaj više »
 • KUTIJE

  KUTIJE

  KUTIJE Autor: Aleksandar Bećić U stanu gotovo da nije bilo više ničega. Tek pet velikih kutija, poslaganih jedna na drugu, na sredini prostorije koja je nekad bila dnevna soba. Ona i on su u toj prostoriji viđali prijatelje, odlučivali o važnim i nevažnim stvarima, svađali se, mirili, maštali o zajedničkom […]Pročitaj više »
Podeli tekst
Podeli
Podeli