Inventarium teratologicum

Inventarium teratologicum

Autor: Iva Radović

Rude1Tako dođe taksista, parkira se na sred raskrsnice (doslovno), i onda kaže: "DAJ mi ovo, i DAJ mi ono, i požuri." I onda tako sedi i blene kroz otvorena vrata dok ne naiđe bus 24, taj će mu oštetiti dragoceno vozilo, njega baš ne može da ignoriše.

Onda dođe devojče od nekih devetak godina i traži vodu. To su fina deca, ne mogu da piju vodu se česme u školskom dvorištu, ili sa ulice, pa to pipaju skitnice i Cigani, po-bo-gu! (Dejv Grol je pričao o slobodi i sreći u pijenju vode iz creva. Boli njih uvo za Grola, njihovi idoli su Sekececejece, one piju iz zlatne slavine. Ne, greška, one piju "Evian". Kakogod, slavina i crevo su passe). Ali kad joj daš vodu, ona traži hladnu. Bolećiva budala joj i da hladnu vodu.

Onda doće mama sa ćerkom od jedno pet godina, koja vrišti (vrišti, vrišti), jer nije videla da sam joj spakovala ono što je tražila (ćerka, ne mama). Mislim, razumem ja da deca umeju da budu nestrpljiva i ćudljiva i da nekad ne možeš ništa sa tim, osim da ignorišeš.

Onda dođe devojče od osamnaestak godina koja traži po 0,32 g od nečega i "znate, ja pazim na liniju". Pa me gleda onako. Znam. I to razumem. Razumem i pola porcije, i jednu i po porciju, i više ovoga - manje onoga, i šta je skupo i šta se tako ne pravi, i šta nije po receptu, i sve razumem. Samo, strpljenje i ljubaznost ne žive u vreći bez dna. 

Onda dođe baja "Nisamsedobroparkiraopokupićemepauk VAMA ĆU DA ISPOSTAVIM RAČUN AKO ME POKUPI PAUK a šta vam je ovo? a ovo? a ovo? a ovo? a sa čim je ovo? a kakvo je ovo? a šta je najbolje? E tako, a sad brže, brže, brže, brže, malo brže, spori ste, brže, brže, BRŽE, BRŽE, BRŽE, BRŽEBRŽEBRŽE, REKAO SAM DA ĆU ISPOSTAVITI RAČUN ZA PARKIRANJE!!!!!!!!!!!"
Eto tako je bilo. Ništa nisam dodala.

Bahatost i bezobrazluk pravilno su distribuirani kroz generacije. I tetoše se i uzgajaju sa najvećom pažnjom i negom.

I kad mi dođe da snobovski stavim do znanja da sam i neke škole završila i da je moja ideja bila da radim u muzeju i srećem ljude što je manje moguće - a gnušam se te svoje potrebe - znam da je trenutak lomljenja blizu.

Znam da na ovoj planeti živi sedam milijardi ljudi, zašto oni zaguljeni dolaze u moju smenu?

 "ZA MOJE PARE" - šifra za svaku vrstu maltretmana. 

Zašto neki ljudi misle da uslužna delatnost uvek podrazumeva i seksualnu uslugu?

Ne, ne možete me jebati za vaše pare. Jebale vas pare.

Next Post

Antiteizam i logika

Wed Oct 19 , 2016
Inventarium teratologicumAutor: Iva RadovićTako dođe taksista, parkira se na sred raskrsnice (doslovno), i onda kaže: "DAJ mi ovo, i DAJ mi ono, i požuri." I onda tako sedi i blene kroz otvorena vrata dok ne naiđe bus 24, taj će mu oštetiti dragoceno vozilo, njega baš ne može da ignoriše.Onda […]

Preporučujemo...