Svetlana Fucić

 

Svetlana Fucić, savremeni srpski pisac, rođena je maja meseca 1966.
godine u Beogradu, gde i danas živi. Iza sebe ima šest knjiga poezije,
jednu zbirku pripovedaka, šest romana i nekoliko audio zapisa poetske
sadržine.

Prevođena je na turski jezik sa romanom "Humaj ptica".

Član je UKS, podjednako pesnik koliko i prozaist i, uprkos pripadnosti
savremenoj srpskoj prozi, ponosna na svoj nekomercijalni status.


 

Kolumne

 • Pismo ocu

  Pismo ocu

  Autor: Svetlana Fucić Hej, ćale... Danas je dan za plakanje. Svakoga dana prolazim ulicom koja je paralelna sa tvojom tj sa ulicom u kojoj si živeo. Nekada, u nekom drugom životu... Ne znaš, ali preselila sam se pre tri godine, i sada bismo bili takoreći komšije - od pomenute ulice […]--Pročitaj više »
 • Minut za smrt

  Minut za smrt

  Autor: Svetlana Fucić Ako stigne gospodar Đorđije Te zateče tebe na Moravi Da ti imaš krila sokolova Ne bi perje iznijelo mesa, Biježaćeš no pobeći nećeš Branićeš se odbranit ne mož Molićeš se pomoći ti neće...                                             ( Boj na Deligradu) Ta noć bila je neobično svetla, nekako nalik zamirućem […]--Pročitaj više »
 • Konstantinopolj, nekad i sad

  Konstantinopolj, nekad i sad

    Istanbul. Nekada, zvao se Carigrad. Još ranije-Konstantinopolj. Opevan u vizantijskoj crkvenoj pesmi kao Grad Gospoda, Očna jabučica sveta. Carska imena za carski grad... Prva i najveća, najblistavija hrišćanska metropola na svetu. Konstantinopolj. Konstantinopolj već odavno ne postoji, kao ni Carigrad. Postoji Istanbul, i zapis da ono što ti je […]--Pročitaj više »