Snežana Mirić

 

Jedno od najtežih pitanja je ono koje izgovaramo pred ogledalom, a
glasi. ,,Ko sam ja?
Sasvim slučajno rođena u ravnici Vojvodine i zahvalna na tome. Ona koja voli svoj posao i vreme provedeno s decom, a energiju koju sa
njima razmenjuje smatra posebnom privilegijom.
Puna kontrasta, obožava Riharda Štrausa i samouke džezere.

Ljubitelj pasa i pohabanih kišobrana. Realista kad treba, sanjar kad ne treba.
Odrastala čitajući u vreme predviđeno za spavanje, sa upaljenom baterijskom lampom ispod jorgana.
Svoje priče ponekad ostavlja nedovršene...

Kolumne

 • Dragocenosti

  Dragocenosti

  Autor: Snežana Mirić - Šta bi želela za osamnaesti rođendan? - upitala me je majka - Štedela sam i hoću da ti kupim nešto lepo, nešto što ćeš i voleti i  čuvati kao uspomenu na mene, jednog dana. Samo nemoj da kažeš kako želiš knjige - nasmejala se. - Želim […]Pročitaj više »
 • Ljuba

  Ljuba

  Autor: Snežana Mirić Nisam bila na sahrani. Nisam ni znala da je umro. Već godinama je živeo kao da je bio mrtav. - Sklonite se, prolazi mrtav čovek - čulo se iz očiju prolaznika, neznanih i  znanih. Znani posebno ne vole da ih se podseća na nesreću, na bolest, na […]Pročitaj više »
 • Miris Nove godine

  Miris Nove godine

  Autor: Snežana Mirić Od nekoliko poslednjih godina skoro svaka ima turubulentan završetak: ili vam usporavaju i osporavaju zaradu, ili vam crkne bojler, ili vas savlada grip (opet neke nove vrste) - bilo kako bilo, kao da neko nevolju drži u vreći pa kad godina počne da odbrojava poslednje dane, otvori […]Pročitaj više »
 • Slavska priča

  Slavska priča

  Autor: Snežana Mirić Sveti Nikola. Moja porodična slava. Što bi rekli, devojačka, mada 'oće da kažu kako nema toga. Ne postoji. Meni je sasvim komotno ovako, da mi postoji. Da umesim žito i kolač, da poređam porodicu oko stola i da mrmoljimo uz ručak o svemu i svačemu. Da se […]Pročitaj više »
 • Ne volim nameštaj od stakla

  Ne volim nameštaj od stakla

  Autor: Snežana Mirić Ne volim da ti dođem u taj tvoj stan. Tu gde briskaš prašinu dva puta dnevno i glačaš vitrinu, a ja bih da zavučem ruku i izvadim neku knjigu da prelistam. A skoro da mi presedne i ona čaša vode koju ti s vrata zatražim jer isplazim […]Pročitaj više »